De beide scootmobielen.
De beide scootmobielen. verlorenofgevonden.nl

Twee scootmobielen aangetroffen in Dronten; onduidelijk van wie ze zijn

Gemeente

DRONTEN - Op de website met gevonden voorwerpen staan in Dronten sleutelbossen, portemonnees, af en toe een fiets of een bril. Sinds gisteren staan er twee scootmobielen op. Politie en gemeente hebben lang gewacht om dit te publiceren. Je zou verwachten dat de eigenaars er hevig verlegen om zitten, maar tot nu toe heeft niemand de scootmobielen geclaimd.

Het gaat om twee driewielige, grijze scootmobielen van het merk Luna met een nieuwwaarde van rond de drieduizend euro. De politie heeft ze aangetroffen bij de Educalaan in Dronten. Ze zijn meegenomen omdat ze fout gestald stonden.

Onderzoek

De politie heeft onderzoek gedaan, maar is er niet achter gekomen wie de eigenaren zijn. Volgens de gemeente zijn ze ‘langere tijd in opslag geweest bij de politie’. Uiteindelijk heeft de gemeente ze daar opgehaald en overgebracht naar het fietsdepot van de gemeente.

Ze staan sinds donderdag bij de Milieustraat en de gemeente heeft vervolgens vijf dagen gewacht voordat ze op de gemeentelijke website verlorenofgevonden.nl werden vermeld. Ook na publicatie hebben de eigenaren zich nog niet gemeld.