Impressie van de nieuwe studentenwoningen.
Impressie van de nieuwe studentenwoningen. screenshot nieuwsbrief Aeres Hogeschool

Gemeente vindt bouwverkeer langs kinderdagverblijf op campus veel te gevaarlijk

Gemeente

DRONTEN - Er worden momenteel studentenkamers gebouwd op de campus van de Aeres Hogeschool Dronten. Het bouwverkeer gaat door het woonwijkje De Sikkel en daar zijn niet alle bewoners blij mee. Volgens de gemeente kàn het echter niet anders.

In de periode tot april worden er 72 kamers gebouwd op het voormalige sportterrein van de christelijke agrarische hogeschool. Uiteindelijk komen daar 288 kamers. Het bouwverkeer gaat via Agripark Oost en vervolgens door De Sikkel.

Op je hoede zijn

Bewoner Wim van Staveren klaagt over grote wagens door deze woonbuurt, over lange combinaties die langs de straat staan, over sluipverkeer: „Je moet continu op je hoede zijn.” 

Hij pleit ervoor dat het bouwverkeer vanaf Agripark Oost tussen de gymzaal en het kinderdagverblijf naar het voormalige sportveld rijdt. Dat is een parkeerplaats en daar mag volgens hem alleen stapvoets worden gereden. En dus zou er geen probleem zijn met de veiligheid.

Geen optie

Van Staveren kaartte de zaak vanmiddag aan bij de commissie bezwaarschriften. Daar bleek dat het gemeentebestuur het absoluut niet met hem eens is. Volgens B en W is het bij het kinderdagverblijf een voortdurend komen en gaan van kinderen en hun ouders: „Het is geen optie om daar bouwverkeer overheen te laten gaan.” Ook zou de weg daar kapotgereden worden en is de nu gekozen route van veel betere kwaliteit.

De commissie bezwaarschriften schrijft de komende weken een advies. Dit gaat naar B en W en die nemen vervolgens een besluit.

Studentenwoningen