De milieustraat van de gemeente Dronten.
De milieustraat van de gemeente Dronten. ©maartenheijenk.nl

Veiligheid maakt het lastig om openingsuren voor milieustraat te verruimen

Gemeente

DRONTEN - De milieustraat in Dronten is tussen de middag gesloten, gaat op zaterdag om 13 uur dicht en kent geen avondopenstelling. Volgens wethouder Roelof Siepel is het nog niet zo eenvoudig om de openingstijden te verruimen. De belangrijkste reden is de veiligheid.

Het gemeentebestuur heeft een ‘klankbordgroep’ in het leven geroepen, vijftien inwoners die meepraten over het nieuwe afvalbeleid. Deze groep pleit voor ruimere openingstijden van de milieustraat.

Niet zo eenvoudig

De wethouder legt echter uit dat het niet zomaar gaat. Voor het wisselen van containers rijden er namelijk vrachtwagens over de milieustraat. En om het afval in de containers aan te drukken, rijden er kranen rond. Die kranen en vrachtwagens rijden over hetzelfde terrein als de inwoners die hun afval brengen. Daardoor is de veiligheid een punt van zorg.

De kranen worden momenteel tussen de middag ingezet. De middagpauze wordt ook gebruikt om containers te wisselen. Daardoor kan de milieustraat tussen de middag niet zomaar open: „Vanuit de personele bezetting is het goed te doen, maar logistiek is dat een hele operatie.”

Stappen maken

In de weken dat er door de coronamaatregelen maar zeven inwoners tegelijk op de milieustraat werden toegelaten, was het wisselen van de containers veel makkelijker te organiseren. Daarin ziet de wethouder mogelijkheden om de komende maanden nog eens goed te kijken naar extra openingsuren: „Ik ben ervan overtuigd dat er stappen te maken zijn.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 6 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 6 uur geleden