De groene randen van de nieuwe wijk.
De groene randen van de nieuwe wijk. gemeente Dronten

Flevomanege moet groene wijk worden: „Poort die leidt naar centrum van Dronten”

Gemeente

DRONTEN - Het gemeentebestuur heeft voorzichtige plannen gepubliceerd voor de bouw van 150 woningen op de locatie Flevomanege. Het moet een groene wijk worden met een mix aan woningen. De eerste ideeën worden op 4 februari besproken door de gemeenteraad. Daarna mogen omwonenden meepraten, evenals geïnteresseerden voor een woning.

De Flevomanege verhuist naar een nieuw te bouwen paardensportcentrum aan de Wisentweg. Op de locatie aan De Zuid wil Trebbe Bouw 150 vrije-sectorwoningen neerzetten. Volgens het gemeentebestuur is de Flevomanege een mooie locatie om ook ouderen te huisvesten. Door een variatie van vrijstaand, twee-onder-een-kap woningen en mogelijk rijen/appartementen denkt het college een mix van doelgroepen te kunnen bereiken.

Groene identiteit

De locatie van de manege heeft momenteel een ‘groene identiteit’. De gemeente wil de groene randen in ieder geval handhaven. Ook binnen het wijkje wordt gedacht aan veel ruimte en groen.

Het idee is om de woningen te richten naar De Zuid: „Aan deze zijde dient geen wandvorming plaats te vinden.” Samen met de bebouwing aan de Majoraan moet zodoende een ‘entree/poort’ ontstaan, die de bezoeker leidt naar het centrum van Dronten. B en W willen geen schuttingen. In plaats daarvan kiest de gemeente voor heggen en gebouwde erfafscheidingen.

Verkeer

Het liefst heeft de gemeente geen nieuwe kruisingen aan De Zuid. Het autoverkeer moet daarom in de voorlopige plannen via de Concourslaan gaan. Wel denkt het gemeentebestuur aan twee fietsontsluitingen en een veilige oversteek richting winkelcentrum Zuid.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden