Roelf Raterink noemt tankstation aan De Zuid een ‘foeilelijke entree’

Gemeente

DRONTEN - „Foeilelijk.” Dat zegt Roelf Raterink (PvdA) over de entree van Dronten vanaf de Dronterweg via De Zuid. Het tankstation op die locatie is hem een doorn in het oog: „Dat zou ik graag willen zien aangepast.”

Volgens het burgerraadslid heeft De Zuid aan de kant van het centrum een mooie allee-achtige uitstraling. Het liefst wil hij ook aan de kant van de Dronterweg wat meer grandeur: „En waar dat tankstation dan komt? Ach, zo ver is het ook niet naar de andere kant van Dronten. Daar is tankgebeuren zat.”

Flevomanege

Raterink deed zijn uitspraak bij de bespreking van de woningbouwplannen op de locatie van de Flevomanege. Ook Frans Rietveld (SP) greep die kans aan om zijn ongenoegen te uiten over De Zuid. Waar het Raterink om de uitstraling van de weg ging, klaagde Rietveld over een ‘belabberd wegdek’.

De SP’er vermoedt dat de hoeveelheid verkeer op De Zuid drastisch toeneemt als er woningbouw is gerealiseerd op de locaties van voormalig tuincentrum De Boeg en de Flevomanege. Hij herinnerde B en W aan de toezegging om de weg stiller te maken: „Dat wordt voor deze wijk heel belangrijk.”