Het complex gezien vanaf de kant van de spoorlijn.
Het complex gezien vanaf de kant van de spoorlijn. gemeente Dronten

Gemeente ingenomen met tekeningen zorgcomplex voor dementerenden aan de Ecu

Gemeente

DRONTEN - Vlakbij de spoorlijn in Dronten-west moet een zorgcomplex komen voor dementerende ouderen. Zorginstantie Coloriet is de beoogde huurder van dit complex. Het gemeentebestuur staat positief tegenover het plan voor een centrum met drie bouwlagen en daarnaast twaalf patiowoningen.

Het zorgcomplex is gepland op het braakliggende terrein tussen de Spoordreef, Beiersgulden, Ecu en het wooncomplex Thuis aan de Vaart. B en W zien het zitten: „Want voor inwoners met regieverlies zijn de opnamemogelijkheden in de bestaande zorgcentra binnen Dronten beperkt.”

Al sinds 2015

Coloriet is al jarenlang bezig om naast woonzorgcentrum De Regenboog een tweede complex te realiseren in Dronten. De eerste plannen uit 2015 waren om dit samen met Coresta BV uit Eindhoven te realiseren aan de Giekstraat, op de plek waar nu Amado Zorg uit Kraggenburg een vergelijkbaar tehuis heeft. Sinds 2019 wordt er gesproken over bouw aan de Ecu.

„De eerste stedenbouwkundige check is positief”, aldus het college over de huidige stand van zaken. De volgende stappen zijn de beoordeling van het definitieve bouwplan, de grondverkoop en de wijziging van het bestemmingsplan.

Coloriet en Coresta

.