Minister Ferd Grapperhaus.
Minister Ferd Grapperhaus. Rijksoverheid

Burgemeester stuurt brief aan Grapperhaus over bedreigingen Huijbregts

Gemeente

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben heeft een brief gestuurd aan minister Ferd Grapperhaus over de bedreigingen aan het adres van de familie Huijbregts in Dronten. Volgens de burgemeester ligt de oorzaak bij grote Amerikaanse partijen: „En als burgemeester heb ik daarvoor niet de internationale slagkracht.”

Wanneer de locatie van een IP-adres niet te achterhalen is, maar wel duidelijk is dat dit zich in Nederland bevindt, verwijst internet naar het ‘digitale middelpunt’ van het land. Dit bevindt op het adres van Huijbregts Automatisering aan de Haringweg in Dronten.

Museumplein

De familie Huijbregts krijgt hierdoor regelmatig vervelende reacties en soms zelfs bedreigingen. Dat gebeurde vorige maand, toen het bedrijf gelinkt werd aan een demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Museumplein in Amsterdam. DeDrontenaar.nl schreef erover en daarna brak er een golf aan landelijke publiciteit los. Ook werden er vragen over gesteld in zowel de gemeenteraad als de Tweede Kamer.

Minister Grapperhaus heeft de Tweede Kamer inmiddels meegedeeld dat de antwoorden op de gestelde vragen nog even op zich laten wachten. Burgemeester Gebben liet de gemeenteraad eerder al weten dat hij de zaak hoog opneemt. Hij herhaalt dit nu in een brief aan de raad.

„Deze situatie is uitermate onwenselijk en we spannen ons maximaal in om aan deze ongewenste aanduiding een einde te maken”, aldus de burgemeester. Daarnaast wijst hij op zijn brief aan de minister van Justitie.

Huijbregts Automatisering

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden