De balie van het nieuwe gemeentehuis in Dronten.
De balie van het nieuwe gemeentehuis in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Op het grasveld tegenover uw huis worden appartementen gebouwd…

Gemeente

DRONTEN - Op het grasveld tegenover uw huis komt een flatgebouw. Vier mogelijkheden: a) Ik hoef hierover door de bouwer niet geïnformeerd te worden. b) Een informatiebrief van de bouwer is voor mij voldoende. c) Een bijeenkomst over de bouw waar ik vragen kan stellen vind ik passend. d) Ik verwacht dat ik mee kan denken en dat rekening gehouden wordt met mijn wensen of bezwaren.

Het is één van de 18 vragen in een enquête van de gemeente Dronten in het kader van een nieuwe wet, waarmee de regels voor initiatieven in de omgeving veranderen. „We willen graag van u horen hoe wij u als gemeente hierbij het best kunnen ondersteunen”, schrijft de gemeente in een toelichting bij de vragenlijst.

Nieuwe regels

Er komen nieuwe regels voor bijvoorbeeld het bouwen of verbouwen van een huis. „Het nemen van dit soort initiatieven wordt gemakkelijker. Tegelijkertijd wordt het belangrijker dat u buren en andere belanghebbenden goed informeert en betrekt bij het initiatief. Daarover hebben we een paar vragen”, aldus de gemeente over de raadpleging.

Een voorbeeld is een enquêtevraag over iemand die zijn huis wil verbouwen. De gemeente vraagt hoe deze aanvrager in contact moet treden met de buren. „Ik start met verbouwen en informeer mijn buren niet vooraf”, is een antwoord dat kan worden aangeklikt. Een ander voorbeeld gaat over wat de inwoner doet als de buren de verbouwing niet zien zitten.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 23 uur geleden