Sonja de Vries
Sonja de Vries Screenshot raadsvergadering

De ‘amateurs’ uit de gemeenteraad belonen vlotte pen van ambtenaar Sonja de Vries

Gemeente

DRONTEN - Gemeente-ambtenaar Sonja de Vries heeft de eerste ‘raadspen’ van de gemeente Dronten gewonnen. Het is een prijs voor de ambtenaar met de meest vlotte pen. De Vries kreeg de pen voor haar stuk over de actieplannen voor de diverse winkelcentra.

De winnaar werd donderdag aan het begin van de digitale raadsvergadering bekendgemaakt door gemeenteraadslid Paul Vermast. Hij vertelde dat raadsleden amateurs zijn, die verondersteld worden verstandige besluiten te nemen. Dat kan alleen als ambtenaren de zaak goed voorbereiden en met begrijpelijke, leesbare en relevante informatie komen.

Nominaties

De gemeenteraad heeft zich het afgelopen jaar door 72 raadsvoorstellen heengeworsteld. Een jury heeft al die stukken nog eens goed bekeken en nomineerde drie ambtenaren: Geert Gielen, Sonja de Vries en Harriët Donker.

„Erg leuk, superleuk. Ik ben zeer vereerd. Het is een supermooi initiatief”, zei De Vries in haar overwinningsspeech. Ze vindt het goed dat de gemeenteraad helderheid geeft over wat zij belangrijk vindt en hoe ambtenaren daarop kunnen aansluiten: „Ik ga zo door met schrijven.”