Afbeelding
Alexandr Ivanov

Wethouder ziet registratieplicht voor honden niet zitten: „Moet je dat willen?”

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) heeft bij het vaststellen van een nieuw hondenbeleid niet gekeken naar een registratieplicht voor honden. „Dan kom je bij de principiële vraag: moet je dat willen”, aldus de wethouder. Hij vraagt zich af of het doel in redelijke verhouding staat tot het middel.

De fractie van Leefbaar Dronten had het onderwerp donderdag op de agenda gezet. Sinds in Dronten de hondenbelasting is afgeschaft, heeft de gemeente namelijk geen inzicht meer in het aantal honden. Ook is onbekend in welke buurten de honden zitten.

Rompslomp

Leefbaar zocht naar een oplossing en Bert Rook (CDA) zag wel wat in een registratieplicht. Ook Jelger Medema van de ChristenUnie vond het belangrijk om inzicht te krijgen in hoeveel honden er zijn. Suzanne Stoop (PvdA) was juist tegen registratie: „Dat geeft alleen maar bureaucratische rompslomp.”

Saskia Haarhuis (VVD) wilde weten of de wethouder het belangrijk vindt om inzicht te krijgen in het aantal honden op buurt- of wijkniveau. „Daar hebben we niet naar gekeken en ik vind het ook niet zo relevant”, antwoordde Siepel, „Als er overlast is in een wijk, moet je daar maatwerk op leveren. Bijvoorbeeld door intensivering van de communicatie.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden