De zonnepanelen en de batterij achter het gemeentehuis.
De zonnepanelen en de batterij achter het gemeentehuis. ©maartenheijenk.nl

Bezorgdheid ChristenUnie over ‘foute’ zonnepanelen betreft niet het gemeentehuis

Gemeente

DRONTEN - Op de dag dat in Dronten het zonnedek bij het gemeentehuis officieel werd geopend, stelde de provinciale fractie van de ChristenUnie kritische vragen over ‘foute’ zonnepanelen. De gemeente Dronten benadrukt desgevraagd dat er op de zonnepanelen bij het gemeentehuis géén verdenking rust.

In Het Financieele Dagblad stond vorige week een artikel over dwangarbeid door Oeigoeren in de Chinese grondstoffenindustrie voor zonnepanelen. De ChristenUnie wil van het provinciebestuur weten of er slaven hebben gewerkt aan zonnepanelen, die zijn gebruikt in Flevolandse projecten.

Eneco

Vooruitlopend op de antwoorden van Gedeputeerde Staten heeft de gemeente Dronten haar oren te luister gelegd bij Eneco over de zonnepanelen op de parkeerplaats achter het gemeentehuis. „De zonnepanelen zijn van leverancier Ulica Solar. Ze komen niet van een van de genoemde fabrikanten in de recente publicatie in het FD en zijn in die zin geen ‘foute’ panelen”, aldus de gemeente.

„Eneco laat hun leveranciers een Supplier Code of Conduct ondertekenen waarin staat dat ze de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens erkennen en daarnaar handelen. Met name dat ze zich verzekeren van het feit dat kinderarbeid, dwangarbeid, conflictmaterialen of discriminatie niet in hun ketens voorkomt.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden