Lang niet iedereen rijdt te hard.
Lang niet iedereen rijdt te hard. ©maartenheijenk.nl

Drontenaren ergeren zich aan hardrijden in de woonwijken, vooral door bestelbussen

Gemeente

DRONTEN - „Dronten is een fijne plek om te wonen”, concludeert de gemeente uit een onderzoek van bureau RIGO naar de leefbaarheid. Wel ervaren veel meer inwoners overlast van verkeer dan in 2016. De meeste opmerkingen gaan over te hard rijden in de woonwijken.

De inwoners gaven in 2016 nog een 6,9 als het ging om het verkeer. Inmiddels is dit een 6,2. De toegenomen ergernis geldt voor alle drie de dorpen. Bij de hardrijders worden bestelbussen een aantal keren expliciet genoemd. Daarnaast klagen de inwoners over gebrek aan parkeerplaatsen en ongewenst parkeergedrag.

Subjectief

Bij het invullen van de vragenlijsten maakten 355 inwoners opmerkingen over verkeersoverlast. Het gemeentebestuur tekent daarbij aan dat het met hardrijden op zich wel meevalt. Uit verkeersregistraties zou blijken dat het merendeel van het verkeer rond de 30 kilometer per uur rijdt in een woonwijk: „Dit betekent een verschil tussen de subjectieve en objectieve gegevens.”

De meeste opmerkingen over verkeer zijn geplaatst door bewoners van de buurten Dronten-zuid, De Manage, De Landmaten en De Munten.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 7 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 8 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 8 uur geleden