ChristenUnie, GroenLinks en SP zijn getreuzel rond vuurverkverbod zat

Gemeente

DRONTEN - Zien de inwoners van de gemeente Dronten een vuurwerkverbod of vuurwerkvrije zones zitten? B en W hebben aangekondigd hiermee aan de slag te gaan, maar de raadsfracties van ChristenUnie, GroenLinks en SP zien nog weinig gebeuren. Zij willen onderhand duidelijkheid van het college.

De afgelopen jaarwisseling was er een landelijk vuurverkverbod om de zorg te ontzien. De drie fracties vroegen in november al om ook voor de komende jaren de mogelijkheden te onderzoeken. B en W antwoordden toen dat zij in het eerste kwartaal van 2021 de evaluatie van het afgelopen jaar wilden afwachten. Daarna zou het gemeentebestuur in gesprek gaan met de inwoners.

Vóór de zomer

Het eerste kwartaal is inmiddels ruimschoots verstreken en de inwoners is nog niets gevraagd. „De verwachting is dat in mei wordt gestart met het onderzoek en dat de resultaten ervan nog voor het zomerreces met de gemeenteraad kunnen worden gedeeld”, antwoordde de gemeente recentelijk op vragen van deze krant.

GroenLinks, SP en ChristenUnie stellen nu vergelijkbare vragen: „Is inmiddels het gesprek met inwoners van Dronten, bijvoorbeeld via een enquête, opgestart rondom het vuurwerk? Zo ja, wat is hiervan de status? Zo nee, wat is hiervan de reden?”

Vuurwerkverbod

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden