Afbeelding
Markus Marcinek

Gemeente vraagt aan inwoners wat ze vinden van vuurwerk en carbid

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten houdt een enquête over het afsteken van vuurwerk en carbid. Dat gebeurt naar aanleiding van het vuurwerkverbod bij de afgelopen jaarwisseling. Aan de hand van de resultaten gaat het gemeentebestuur nadenken over een toekomstig vuurwerkverbod of vuurwerkvrije zones.

Bij de afgelopen jaarwisseling was vuurwerk verboden om vanwege corona de druk op de zorg te verminderen. Wel mocht er in de gemeente Dronten carbid worden afgestoken.

Hoeveel overlast?

„We vinden het als gemeente belangrijk om erachter te komen hoe de inwoners van Dronten het afsteken van vuurwerk en carbid ervaren”, schrijft de gemeente over de enquête, „Ervaart u overlast? En zo ja, hoeveel overlast is dat dan? Wat vindt u van eventuele vuurwerkvrije zones?”

De fracties van ChristenUnie, GroenLinks en SP vroegen het gemeentebestuur in november naar een vuurwerkbeleid voor de komende jaren. B en W beloofden daarop een evaluatie in het eerste kwartaal van 2021. Deze bleef uit en daarom vroegen de drie fracties eerder deze maand duidelijkheid. 

B en W zijn nu dus alsnog een onderzoek gestart. „De verwachting is dat de resultaten ervan nog voor het zomerreces met de gemeenteraad kunnen worden gedeeld”, aldus de gemeente.

Coloradokever
Fieldworkers uit Biddinghuizen wint Europese prijs met bestrijding van kevers 20 uur geleden
Asv Dronten kan zich plaatsen voor de nacompetitie.
Agenda zaterdag: Time Bandits, voetbal, tegelactie, kunstmarkt, kleine huisjes 20 uur geleden
Gedeputeerden Jan de Reus van Flevoland (links) bij de opening van de Roggebotbrug in 2023.
Miscommunicatie tussen provincie en project Roggebot over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden