Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Dronten krijgt een afvalcoach: ā€žInwoners op een positieve manier prikkelenā€

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten trekt, als het aan B en W ligt, de komende periode 141.000 euro per jaar uit voor voorlichting en communicatie over afval. Het grootste deel van dit geld gaat naar de nieuw aan te stellen ā€˜afvalcoachā€™.

De gemeenteraad spreekt donderdag (17 juni, 19:30 uur) voor ā€™t eerst over het nieuwe afval-beleidsplan van wethouder Roelof Siepel. EĆ©n van de belangrijkste doelen: inwoners motiveren om te komen tot minder restafval en een betere afvalscheiding.

Educatieve rol

Het gaat daarbij volgens B en W vooral om voorlichting, communicatie en participatie. De afvalcoach moet daarin een belangrijke rol gaan spelen. De man of vrouw krijgt een educatieve rol en moet de inwoners vooral persoonlijk aanspreken. De coach geeft voorlichting over bijvoorbeeld afval scheiden en zwerfafval.

De afvalcoach moet volgens B en W in contact staan met ā€˜bereidwillige bewoners die betrokken zijn bij afvalscheiding of zich ergeren aan hoe medebewoners bakken vervuilen of afval bijplaatsen rondom verzamelcontainersā€™.

Afval scheiden

ā€žWe willen inwoners op een positieve manier prikkelen, motiveren om afval te scheiden en hen laten inzien dat hun bijdrage er daadwerkelijk toe doetā€, schrijft het college over de communicatie, voorlichting en campagnes.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 6 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 6 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 7 uur geleden