Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Dronten krijgt een afvalcoach: „Inwoners op een positieve manier prikkelen”

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten trekt, als het aan B en W ligt, de komende periode 141.000 euro per jaar uit voor voorlichting en communicatie over afval. Het grootste deel van dit geld gaat naar de nieuw aan te stellen ‘afvalcoach’.

De gemeenteraad spreekt donderdag (17 juni, 19:30 uur) voor ’t eerst over het nieuwe afval-beleidsplan van wethouder Roelof Siepel. Eén van de belangrijkste doelen: inwoners motiveren om te komen tot minder restafval en een betere afvalscheiding.

Educatieve rol

Het gaat daarbij volgens B en W vooral om voorlichting, communicatie en participatie. De afvalcoach moet daarin een belangrijke rol gaan spelen. De man of vrouw krijgt een educatieve rol en moet de inwoners vooral persoonlijk aanspreken. De coach geeft voorlichting over bijvoorbeeld afval scheiden en zwerfafval.

De afvalcoach moet volgens B en W in contact staan met ‘bereidwillige bewoners die betrokken zijn bij afvalscheiding of zich ergeren aan hoe medebewoners bakken vervuilen of afval bijplaatsen rondom verzamelcontainers’.

Afval scheiden

„We willen inwoners op een positieve manier prikkelen, motiveren om afval te scheiden en hen laten inzien dat hun bijdrage er daadwerkelijk toe doet”, schrijft het college over de communicatie, voorlichting en campagnes.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden