Brievenbussen in Dronten.
Brievenbussen in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Ja-jasticker gaat door: Alleen folders door brievenbus als je erom vraagt

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat over tot het invoeren van de ja-jasticker op brievenbussen. De maatregel kost de gemeente in het eerste jaar 43.000 euro en daarna 22.000 euro per jaar.

De sticker is een voorstel van GroenLinks en er wordt in de lokale politiek al jaren over gepraat. Eind vorig jaar noemde de VVD het nog een ‘betuttelend voorstel’ en hadden ook andere fracties twijfels. Inmiddels is iedereen om en werden er donderdagavond nauwelijks woorden aan vuil gemaakt toen het op de agenda stond voor een commissievergadering.

Danieke van Baal van GroenLinks is de grootste pleitbezorger voor de sticker. Zij toonde zich blij dat niemand er meer tegen is. „Ja, die ja-jasticker moet er nu eindelijk maar eens komen”, zei Dinand Ekkel (CDA).

Grotere papiercontainer

Suzanne Stoop van de PvdA wees erop dat inwoners straks om een grotere papiercontainer kunnen vragen: „Maar als we allemaal een ja-jasticker nemen, heb je helemaal geen grotere papiercontainer nodig.”

De maatregel betekent dat Drontenaren pas folders door hun brievenbus krijgen, als ze daar via een sticker nadrukkelijk om vragen. In het huidige systeem kunnen inwoners laten weten als ze géén folders willen ontvangen. In het nieuwe systeem wordt dat dus omgedraaid.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 3 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden