Plannen voor De Zuid niet aangepast: ā€žEr is geen aanleiding voor een rotondeā€

Gemeente

DRONTEN - Er is geen aanleiding om een rotonde aan te leggen op de kruising De Zuid - Pimpernel. Wethouder Roelof Siepel herhaalde dat donderdag bij de discussie over de nieuwe wijk Flevomanege.

Het is nog niet duidelijk hoe de nieuwe wijk aangesloten wordt op De Zuid. In de voorlopige tekeningen zijn drie mogelijke wegen gepland. Bewoners van de Concourslaan zien de ontsluiting via hun laan in ieder geval niet zitten.

De Boeg - Dronterweg

De Zuid moet nog worden gereconstrueerd tussen De Boeg en de Dronterweg. De fracties van CDA en PvdA pleitten donderdag voor een ā€˜integrale aanpakā€™. Ofwel: niet alleen kijken naar De Zuid, maar ook naar de aansluitingen van de nieuwe wijk.

Volgens wethouder Siepel (ChristenUnie) is die integrale aanpak helemaal niet nodig. Hij vertelt dat De Zuid niet hoeft te worden opengebroken als er een extra T-splitsing komt richting Flevomanegewijk: ā€žDat zou anders zijn als er een rotonde moest worden gemaakt, maar dat is hier niet aan de orde omdat de intensiteit daar echt geen aanleiding voor geeft.ā€

Concourslaan en Majoraan

In het voorstel van CDA en PvdA werd tegemoetgekomen aan de bezwaren van de bewoners van de Concourslaan en de Majoraan. De meerderheid van de raad wil echter de definitieve stedenbouwkundige plannen voor de wijk afwachten. 

Alleen de SP was het met de indieners van het voorstel eens. En dus werd dat met 8 tegen 16 stemmen afgewezen.