Thuisquarantaine.
Thuisquarantaine. Gerd Altmann

Gemeente Almere beboet Drontenaren die thuisquarantaine overtreden met 339 euro

Gemeente

DRONTEN - Inwoners van de gemeente Dronten die in een zeer hoog corona-risicogebied zijn geweest, kunnen een ambtenaar van de gemeente Almere aan de deur krijgen. De gemeente Dronten heeft de controle en handhaving uitbesteed aan Almere. Houden inwoners zich niet aan de wettelijke quarantaine en worden ze betrapt, dan kan er een boete van 339 euro volgen.

Het gaat bij deze controle niet om quarantaine bij een positieve testuitslag, het gaat om de wettelijke quarantaineplicht bij het inreizen uit zeer hoog risicogebied. De Veiligheidsregio Flevoland heeft afgesproken dat Almere hiervoor verantwoordelijk is.

Op het woonadres

De thuisquarantaine na terugkomst uit risicogebieden is sinds 1 juni wettelijk ingevoerd. De betrokkenen moeten tien dagen lang verblijven op het eigen woonadres of verblijfplaats naar keuze. Na dag vijf moeten ze zich laten testen.

De reizigers worden door het ministerie van VWS steekproefsgewijs gebeld. Vermoedt het ministerie dat er bij een Drontenaar iets niet pluis is, dan gaat er een melding naar de gemeente Almere. „Er zijn tot nu toe geen meldingen ontvangen voor inwoners van gemeente Dronten”, meldt een woordvoerster van de Almeerse burgemeester Franc Weerwind.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden