Het zicht naar rechts vanaf de uitrit bij de Praxis.
Het zicht naar rechts vanaf de uitrit bij de Praxis. eigen foto Dick Timmerman

Gemeente gaat na alle commotie alsnog extra maaien in middenberm van De Noord

Gemeente

DRONTEN - Het artikeltje op DeDrontenaar.nl over de verkeersveiligheid op De Noord heeft ertoe geleid dat de gemeente Dronten alsnog extra gaat maaien. In de middenberm bij de uitrit ter hoogte van de Praxis maait de gemeente begin volgende week tien meter extra weg.

Dick Timmerman uit Dronten trok deze week aan de bel. Hij wees erop dat er bij deze uitrit te weinig zicht was op het van rechts (vanuit de richting centrum) komende verkeer. De gemeente wees zijn bezwaren aanvankelijk af.

Uitzichthoek

Heel veel inwoners reageerden op het artikel. De gemeente nam contact op met Timmerman en ging ter plaatse kijken. „Hierop is besloten de uitzichthoek verder uit te maaien”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

„De bestaande zichthoek was aanvankelijk tot een lengte van 10 meter gemaaid. Dit wordt nu vergroot tot een zichthoek van circa 20 meter”, vervolgt de gemeente. De werkzaamheden worden begin volgende week uitgevoerd.

„Het is wat mij betreft een flinke stap in de goede richting”, reageert Timmerman, „Het is nog niet alles, maar het is een begin. Uiteindelijk moet er wat mij betreft wel een structurele oplossing komen, want dit probleem keert ieder jaar terug.

De Noord

.


Het zicht naar links vanaf de uitrit bij de Praxis. (eigen foto Dick Timmerman)