Openbare basisschool Aquamarijn.
Openbare basisschool Aquamarijn. Google Streetview

Dronten heeft nog twee locaties op het oog voor de vijf centrumscholen

Gemeente

DRONTEN - Het gemeentebestuur heeft nog twee locaties op het oog voor de nieuwbouw van de vijf basisscholen in het centrum van Dronten. Welke locaties dat zijn, wordt nog niet bekendgemaakt. De gemeente praat dit najaar met de omwonenden.

Er wordt al jarenlang gesproken over een gezamenlijk onderkomen voor De Schakel, Aan Boord, De Toekomst, Aquamarijn en De Driemaster. De scholen willen hieraan meewerken. Ook de voorschoolse educatie, kinderopvang, GGD, buitenschoolse opvang en een sportzaal moeten een plek krijgen in het nieuwe gebouw.

Locatiekeuze

De gemeente heeft in het verleden verschillende locaties genoemd, waaronder de omgeving van de huidige schoolgebouwen aan de oostkant van het centrum en de locaties van het Almere College of het Ichthus College aan de westkant van het centrum.

Een stedenbouwkundig bureau heeft in het eerste half jaar van 2021 onderzoek gedaan naar de meest geschikte locatie. B en W concludeerden toen dat er ‘een verdiepend onderzoek’ moest volgen.

Verkeersveiligheid

Inmiddels zijn er dus twee locaties overgebleven. Wethouder Ton van Amerongen vertelt dat er nog onderzoek wordt gedaan naar bijvoorbeeld de verkeersveiligheid. „De bedoeling is dat we nog dit jaar een keuze maken”, aldus de wethouder. B en W willen één locatie voorleggen aan de gemeenteraad.

„Een belangrijke stap om tot een definitieve keuze te komen, is de participatie met omwonenden”, schrijft het gemeentebestuur, „Dit staat voor het najaar 2021 op de planning.”

Centrumscholen

Locatie scholen

In het westen (groen) de schoolgebouwen voor voortgezet onderwijs, in het oosten (rood) de huidige basisscholen. 


.

Vijf basisscholen

schoolleer-
lingen
De Schakel107
De Toekomst88
Aan Boord156
Aquamarijn85
De Driemaster100
9 jan.12
totaal536
Bron: gemeente Dronten