Stemmen in De Meerpaal.
Stemmen in De Meerpaal. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

50Plus doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Dronten

Gemeente

DRONTEN - Politieke partij 50Plus doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Dronten. Reden is dat de leden van de ouderenpartij in Dronten er niet om vragen. Dat meldt voorzitter Pim Reinders van de afdeling Flevoland.

50Plus doet pas mee aan gemeenteraadsverkiezingen als de leden in een gemeente aangeven dat er behoefte is aan de visie en de inbreng van de partij. In Dronten is dat niet het geval. In Flevoland doet de ouderenpartij in 2022 alleen in Almere mee.

Rhianna Gralike

Ook Rhianna Gralike, jarenlang actief voor ouderenpartijen, doet niet mee aan de verkiezingen in haar woonplaats Dronten. Gralike was in 2014 lijsttrekker voor de ouderenpartij OPA in Dronten, maar werd toen niet in de gemeenteraad gekozen.

Later was zij afdelingsvoorzitter van 50Plus in Flevoland. Vijf jaar geleden stond ze op de kandidatenlijst van deze partij voor de Tweede Kamerverkiezingen. Na de controverse rond kamerlid Liane den Haan en voorzitter Geert Dales heeft Gralike afscheid genomen van 50Plus. Momenteel is zij niet politiek actief.

Gemeenteraadsverkiezingen