Irene Korting - VVD
Irene Korting - VVD ©maartenheijenk.nl

Overleg met ondernemers via SEA-groepen heeft volgens de raad z’n tijd gehad

Gemeente

DRONTEN - „Die mensen leggen er al vele jaren hun ziel en zaligheid in, die kun je niet zomaar aan de kant schuiven.” CDA-fractievoorzitter wil het overleg van de gemeente met het bedrijfsleven via de zogenaamde ‘SEA-groepen’ graag in stand houden. De rest van de raad en wethouder Irene Korting zien dat helemaal niet zitten.

Rob van der Schans (D66) kon zich niet vinden in de bewering van het CDA dat de gemeente het kind met het badwater weggooit. Hij omschreef het afscheid nemen van de SEA-groepen als ‘met een schone lei beginnen’. Foeke Bongers van Leefbaar Dronten was het daarmee eens: „Als de diamant nu nog geslepen moet worden…”

Verbaasd

B en W zeggen dat het opheffen van de SEA-groepen de wens van de gemeenteraad is. Siert Jan Lap is zich van geen kwaad bewust. Volgens hem is niet alleen zijn fractie verbaasd over het voornemen van het college, maar ook Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD).

Wethouder Irene Korting (VVD) antwoordde dat de gemeente samen met MKB Nederland kijkt naar een nieuwe overlegstructuur: „Een soort flexibel ondernemerspanel, dat ons in een vroeg stadium kan adviseren. Dit wordt al bij veel andere gemeenten ingezet en het lijkt heel goed te werken.” 

Stappenplan

Volgens de wethouder liggen er een complete handleiding en stappenplan van MKN Nederland. Het moet leiden tot een ‘representatieve vertegenwoordiging’ van de ondernemers.

Het CDA bracht een voorstel in stemming om het afbouwen van de SEA-groepen te laten vervallen. Met alleen de stemmen van de christen-democraten vóór, werd dat voorstel verworpen.