Dinand Ekkel (CDA)
Dinand Ekkel (CDA) ©maartenheijenk.nl

Wethouder weerlegt kritiek CDA: 2021 géén verloren jaar in strijd tegen restafval

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft ambitieuze doelstellingen als het gaat om het terugbrengen van de hoeveelheid restafval in de ondergrondse containers. CDA-raadslid Dinand Ekkel heeft de indruk dat er nog niet zoveel gebeurt en dat 2021 een verloren jaar is. Wethouder Ton van Amerongen (VVD) ontkent dat.

De afvalstoffenheffing gaat in 2022 weer flink omhoog en volgens Ekkel zijn de inwoners daar niet blij mee. Hij vermoedt dat die inwoners er nog wel mee kunnen leven, als de verhogingen in de toekomst meevallen. Daarvoor moet echter de hoeveelheid restafval omlaag. De CDA’er is nog niet onder de indruk van wat er op dat gebied gebeurt.

Afvalcoach

De gemeente zou een zogenaamde ‘afvalcoach’ aanstellen en de raad heeft voor dit jaar 75.000 euro gereserveerd voor voorlichting en educatie. „Ik heb er niet al te veel van gezien”, aldus Ekkel, „Is er al wat gebeurd?”

Wethouder Van Amerongen antwoordde dat er een afvalcoach is aangesteld en dat een plan voor communicatie klaar ligt: „Er is volgens mij al veel gebeurd de afgelopen periode.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 11 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 11 uur geleden