Suzanne Stoop - PvdA
Suzanne Stoop - PvdA ©maartenheijenk.nl

Ombudsman van Dronten moet meer doen dan alleen illegale tuinvergrotingen

Gemeente

DRONTEN - B en W zijn bezig met het instellen van een lokale ombudsman of -vrouw. Als het aan wethouder Ton van Amerongen (VVD) ligt, gaat deze zich vooralsnog bezighouden met het dossier ‘illegale tuinvergrotingen’. De meeste raadsfracties zijn het daar niet mee eens. Zij willen het veel breder trekken.

Het instellen van een ombudsman is een aanbeveling van de Rekenkamer bij haar onderzoek naar het dossier ‘landjepik’. De meeste fracties zijn op zich blij met de komst van die ombudsfunctie.

Onrecht aangedaan

Het was Suzanne Stoop (PvdA) die als eerste aandrong op een brede rol van de ombudsman: „Ik krijg ook mails over hoe mensen bejegend worden bij jeugdhulp. Het is een prettige gedachte dat inwoners straks een plek hebben waar ze naartoe kunnen als ze er echt niet uitkomen en als ze het gevoel hebben dat hen onrecht wordt aangedaan.”

„Ik hoop dat het college écht werk gaat maken van de ombudsfunctie”, aldus de PvdA’er, „Dat is in deze tijd, waarin het vertrouwen in de overheid en de politiek afneemt, meer dan ooit belangrijk.” Rob van der Schans (D66) was het met haar eens: „Laten we de ombudsfunctie in één keer op een stevige manier optuigen.”

Verrassing

De terughoudendheid van de wethouder kwam bij sommige raadsleden als een verrassing. Daarom wil Van der Schans de taak van de ombudsman uitgebreid bespreken op het moment dat B en W met een voorstel komen. 

Het D66-raadslid vond dat de diverse fracties een duidelijk signaal hadden afgegeven: „En ik neem aan dat het college daar niet doof voor is.”

Oneigenlijk grondgebruik

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 7 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 8 uur geleden