Beveiligingscamera’s moeten overlast in parkeergarage tegengaan

Gemeente

DRONTEN - Het college van de gemeente Dronten hoopt met het plaatsen beveiligingscamera’s de overlast in de parkeergarage in het centrum van Dronten tegen te gaan.

De gemeente werkt al langer aan het oplossen van de overlast in de parkeergarage. Zo werd er in een eerder stadium al een bord geplaatst met ‘verboden voor onbevoegden’, terwijl het toenmalige college in maart van dit jaar al opperde om de garage ‘s nachts helemaal te sluiten. Wat het ophangen van de camera’s voor gevolgen heeft voor dat idee, is nog niet duidelijk. 

Het college trekt 14.500 euro uit voor de aanschaf van de camera’s, dit bedrag wordt gedekt uit de algemene reserve. Daarnaast wordt er 3.000 euro gerekend voor de jaarlijkse beheerskosten. ‘Het doel is om de gemeentelijke eigendommen te beschermen tegen vandalisme en daders op te kunnen sporen’, zo meldt het college. 

Persoonsgegevens?

Hoe het zit met de verwerking van persoonsgegevens, zoals nummerborden van auto’s die er parkeren? De gemeente laat wat betreft die vraag een zogeheten Data protection impact assessment (DPIA) uitvoeren. Dat is een instrument om vooraf de privacyrisico’s in kaart te brengen en om vervolgens maatregelen te kunnen nemen die de risico’s verkleinen. 

!