Gemeentehuis Dronten.
Gemeentehuis Dronten. Foto: ©maartenheijenk.nl

Eenmalige energietoeslag voor huishoudens rond sociaal minimum

Gemeente

DRONTEN -  Huishoudens die op of net boven het sociaal minimum zitten, kunnen een eenmalige energietoeslag van 1.300 euro krijgen. Op die manier wordt getracht om de hoge energiekosten enigszins binnen de perken te houden. 

De gemeente Dronten heeft maandag op haar site laten weten hoe het proces in elkaar steekt. Huishoudens die een inkomen hebben dat lager is dan 130 procent van de geldende uitkeringsnorm komen in aanmerking. In het geval van een alleenstaande gaat het om 1.348,26 euro netto, voor gehuwden/samenwonenden ligt de lat op 1.926,08 euro netto. 

Voor pensioengerechtigden ligt dat bedrag weer hoger. Alleenstaand? Dan gaat het om een bedrag van 1.498,13 euro netto. Gehuwd of samenwonend? Dan is het bedrag 2.028,53 euro netto. Verblijf je in een inrichting, ben je jonger dan 21 jaar, ben je inwonend of dak- of thuisloos en alleen in het bezit van een briefadres in de gemeente? Dan kom je niet in aanmerking voor de energietoeslag. 

Studenten

Studenten binnen de gemeente Dronten komen juist wel weer in aanmerking voor de toeslag, maar alleen als ze aan kunnen tonen dat ze zelf een energiecontract hebben. 

Het aanvragen van de energietoeslag kan via de site van de gemeente Dronten. Lukt dat niet, dan liggen er formulieren klaar in het gemeentehuis.