Het Aat de Jonge Zwembad.
Het Aat de Jonge Zwembad. Foto: archieffoto

Als Optisport in problemen komt met energieprijs, volgt gesprek met gemeente

Gemeente

DRONTEN - Almeerse zwembaden kwamen deze week met een noodkreet. Als het zo doorgaat, dan vrezen ze te moeten sluiten door de hoge energieprijzen. In Dronten zijn die signalen er nog niet, al houdt de gemeente wel vinger aan de pols bij Optisport. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van het CDA.

In de raadsvergadering van donderdag stelde het CDA vragen over de hoge energieprijzen. In de persoon van wethouder Siert Jan Lap liet het college weten dat er al wel met Optisport over gesproken is. “Er zijn gesprekken geweest en afspraken gemaakt. Mocht de prijs dusdanig hoog worden dat daar problemen ontstaan, dan gaan we met elkaar in gesprek. Maar die signalen hebben mij nog niet bereikt.”

Grote speler

Optisport is, zoals wethouder Lap het zelf zegt, een grote speler qua accommodaties in Dronten. De zwembaden in de gemeente zijn locaties van Optisport, maar bijvoorbeeld ook verschillende sporthallen binnen de gemeente. “Het is een commerciële organisatie, maar ook een drager van veel maatschappelijke functies. Het vorige college had al een vooruitziende blik en besprak met Optisport hoe om te gaan met stijgende prijzen”, zegt Lap nog.