Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

Starterslening voor hypotheek weer beschikbaar in Dronten

Gemeente

DRONTEN - De Starterslening is vanaf maandag weer beschikbaar in de gemeente Dronten. Deze lening is een aanvullende hypotheek bovenop de gewone hypotheek en kunnen starters op de woningmarkt aanvragen om het kopen van een eerste huis mogelijk te maken.

Met de Starterslening, een product van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), kun je een beetje extra lenen voor het aankopen van je eerste woning. “De Starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen wat je als woonstarter kunt lenen op basis van je inkomen en nodig hebt om de woning te kunnen kopen”, schrijft de gemeente Dronten.                                       

De looptijd van de Starterslening is 30 jaar. De rente staat voor de eerste 15 jaar vast, daarna wordt de rente herzien en opnieuw voor 15 jaar vastgesteld. Met de SVn Starterslening heb je de eerste 3 jaar geen maandlasten. Als je inkomen het toelaat, betaal je na 3 jaar wel rente en aflossing. Je sluit de lening af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dat geeft extra zekerheid.

Aanvullende voorwaarden

De gemeente Dronten heeft aanvullende voorwaarden opgesteld voor een Starterslening. Zo moet je op het moment van aanvragen of in het verleden minimaal drie jaar onafgebroken in de gemeente Dronten hebben gewoond, of je moet een duidelijke economische binding hebben met onze gemeente.

Wie een Starterslening wil aanvragen, heeft toestemming van de gemeente nodig. De gemeente legt de toestemming vast in een toewijzingsbrief. Meer informatie over de lening is hier te vinden.