Wethouder Siert Jan Lap (CDA).
Wethouder Siert Jan Lap (CDA). Foto: ©MaartenHeijenk

Basisscholen Dronten en Swifterbant, ’t Dok en De Steiger zijn grote uitdagingen

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Siert Jan Lap van financiën vertelt dat er vier grote thema’s zijn binnen de gemeentebegroting voor 2024. Eén van de meest ingrijpende is het ‘strategisch vastgoed’ ofwel de gemeentelijke gebouwen. Hier gaan de komende jaren miljoenen in om.

„Grote ontwikkelingen daarin zijn de basisscholen in Dronten (centrum) en Swifterbant. Maar ook bijvoorbeeld sporthal ’t Dok, de Steiger en diverse gymzalen zijn toe aan volledige vervanging of rehabilitatie”, aldus de begroting van de gemeente.

Sloop

Het Koetshuis in Biddinghuizen wordt gesloopt. De bibliotheek in Swifterbant ondergaat straks hetzelfde lot. „Maar ook zullen panden volledig worden gerehabiliteerd en aangepast aan de toekomstige wensen en eisen”, aldus de begroting. In het kader van de groei van Dronten naar 60.000 inwoners voorspellen B&W dat er misschien ook nieuwe accommodaties bij komen of dat er een ‘herschikking’ van accommodaties komt.

Behalve de gebouwen zijn de grote thema’s in de begroting 2024 van de gemeente: de groei van Dronten, het sociaal domein met vooral de jeugdzorg en de interne organisatie in het gemeentehuis.

Afbeelding
Andy Snijdt Hout | Wat is dit toch een leuk feest 5 uur geleden
Afbeelding
Wat is er zondag te doen? Darttoernooi, Igor Popov, Wereldlichtjesdag 6 uur geleden
Afbeelding
Polderleven in Beeld | De torens van Dronten 6 uur geleden