Er rijdt op 22 november een bus met een stembus door de gemeente Dronten

Gemeente

DRONTEN - Om de opkomst bij de Tweede Kamerverkiezingen te bevorderen, rijdt er op 22 november een bus met een mobiele stembus door de gemeente Dronten. De stem-bus stopt bij het station, twee keer in Ketelhaven en bij recreatieparken in Biddinghuizen.

Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen ging 81% van de kiesgerechtigden in de gemeente Dronten naar de stembus. De gemeente probeert ook deze keer een hoge opkomst te realiseren en daar is de rondrijdende bus een middel voor.

NS-station

De bus begint ’s morgens bij het station in Dronten en rijdt daarna via Ketelhaven naar Biddinghuizen. Daar zijn stops bij de vakantieparken Bremerberg/Boschberg en bij Zuiderzee op Zuid/Landall. Vervolgens keert de bus terug naar Ketelhaven en na negen uur worden de stemmen geteld bij de gemeentewerf.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente met een bijzonder stembureau probeert inwoners te verleiden om te stemmen. In 2022 was er tijdens corona een drive-through-stembureau bij de gemeentewerf (zie video). De opkomst lag bij die verkiezingen onder de 50%.

Verkiezingen