Overzicht van de bijeenkomst in De Meerpaal.
Overzicht van de bijeenkomst in De Meerpaal. Foto: gemeente Dronten

Toekomst van Dronten: “Belangrijk dat mensen elkaar kennen en ontmoeten”

Gemeente

DRONTEN - Verenigingen, instellingen en ondernemers praatten donderdag over de toekomst van Dronten. “In vrijwel alle groepen, ongeacht het onderwerp, kwam naar voren dat het belangrijk is dat mensen elkaar kennen en elkaar kunnen ontmoeten”, concludeert de gemeente.

De gemeente is bezig met haar toekomstvisie voor het jaar 2050. Daarvoor kwamen donderdag zo’n 100 vertegenwoordigers van organisaties, verenigingen, instellingen en het bedrijfsleven naar De Meerpaal. De wethouders Peter van Bergen en Siert Jan Lap openden de dag.

 Verbonden met elkaar

In groepen dachten de deelnemers na over de toekomst. “Iedereen moet zich thuis kunnen voelen in gemeente Dronten”, maakte de gemeente daaruit op, “Als mensen zich verbonden voelen met elkaar en met hun dorp, zorgt dat voor een prettige samenleving waar mensen omkijken naar elkaar en naar hun omgeving.”

Vanaf maart tot juli buigt een groep inwoners zich over de toekomst van Dronten. De gemeente verstuurde hiervoor 10.000 uitnodigingen. Elke inwoner vanaf 16 jaar mag zich aanmelden. De groep van zo’n 100 inwoners komt zes keer bij elkaar. Eerder boog de jeugd zich al over het onderwerp.

Windplan Blauw.
Raad van State kan maar moeilijk tot uitspraak komen over Windplan Blauw 6 uur geleden
Feest bij de Warmonderhof.
Wat is er zondag te doen? Eeuwfeest Warmonderhof, Opwekking, tennis 6 uur geleden
Afbeelding
Gemeente sloopt bieb Swifterbant: Dorpsbelangen kan vergaderen in MFC 7 uur geleden