Denise CaljƩ
Denise CaljĆ© Ā©maartenheijenk.nl

3.300 huishoudens in aanmerking voor collectieve zorgverzekering

Gemeente

DRONTEN - Er zijn in de gemeente Dronten maar liefst 3.300 huishoudens, die in aanmerking komen voor de nieuwe collectieve zorgverzekering. De gemeente heeft met De Friesland overeenstemming bereikt over een aantrekkelijke verzekeringspakket voor minima.

Het is nog niet bekend hoe hoog de premies voor de nieuwe zorgverzekering worden. Die bedragen worden pas in de tweede helft van deze maand gepubliceerd. Maar wethouder Peter van Bergen en Denise CaljƩ, die zich bij de gemeente bezighoudt met het armoedebeleid, zijn er van overtuigd dat het pakket aantrekkelijk is voor de minima.

Uitgebreid pakket

,,Het is een uitgebreid pakket, we krijgen een collectieve korting en een deel van de doelgroep krijgt ook nog eens een bijdrage van 25 euro per maand van de gemeenteā€™ā€™, legt Van Bergen uit.

De actie maakt deel uit van het armoedebeleid van de gemeente. De goedkope zorgverzekering moet ertoe leiden dat minder inwoners in de financiƫle problemen komen.

Campagne

Zodra de nieuwe premies bekend zijn, start de gemeente in nauwe samenwerking met De Friesland een campagne om de minima attent te maken op deze mogelijkheid.

Inwoners moeten uiterlijk 31 december kenbaar maken als ze willen overstappen, daarna is het te laat.

Collectieve zorgverzekering De Friesland

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 14 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 15 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 15 uur geleden