Bernd Rosing (VVD)
Bernd Rosing (VVD) Ā©maartenheijenk.nl

Gemeente wil niet de rekening voor nieuw AZC gepresenteerd krijgen

Gemeente

DRONTEN - B en W vinden het prima als er een extra asielzoekerscentrum voor maximaal 500 vluchtelingen in de gemeente Dronten komt, maar ze willen er niet voor betalen. Dat heeft wethouder Peter van Bergen het COA nadrukkelijk medegedeeld.

De wethouder deed die uitspraak in antwoord op vragen van Bernd Rosing (VVD). Deze vertelde dat de VVD tegen de motie van het PvdA had gestemd om de mogelijkheden van opvang van extra vluchtelingen te onderzoeken: ,,Want wij vinden dat je de oplossing van het vluchtelingenprobleem als land gezamenlijk moet oppakken onder regie van de rijksoverheid.ā€™ā€™

,,Dronten vangt al een groot continent aan vluchtelingen op en daarom vinden wij dat je terughoudendheid moet betrachtenā€™ā€™, vervolgde Rosing. Hij gaf aan, dat de VVD zich loyaal neerlegt bij het democratisch genomen besluit van de gemeenteraad, maar vroeg zich wel af wie het allemaal gaat betalen.

Huisvesting en onderwijs

Wethouder Peter van Bergen antwoordde dat het college aan het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft gemeld dat het geen extra kosten voor de gemeente mag opleveren. Kosten voor bijvoorbeeld huisvesting en onderwijs moeten door het COA worden opgehoest.

Volgens Van Bergen wil de gemeente Dronten enerzijds een extra bijdrage leveren aan een landelijk probleem, maar streeft men tegelijkertijd ook naar draagvlak onder de bevolking. ,,Daar proberen we een balans in te vindenā€™ā€™, aldus de wethouder, ,,Communicatie is daarbij belangrijk, daarin proberen wij heel zorgvuldig te zijn.ā€™ā€™

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden