Landbouwverkeer.
Landbouwverkeer. ©maartenheijenk.nl

Grote landbouwmachines forse kostenpost voor gemeente

Gemeente

DRONTEN - Tractoren en landbouwmachines worden steeds groter en breder. VVD, CDA en Leefbaar Dronten vroegen daarom donderdag in een motie om aandacht voor bermverstevigingen in het buitengebied. Toen wethouder Nico Verlaan hen vertelde dat die motie overbodig is, trokken de drie partijen ‘m spoorslags weer in.

,,Slechts een beperkt aantal buitenwegen is aangepast aan het groter en breder wordende landbouwverkeer’’, constateerden de drie coalitiepartijen. Dat verkeer zorgt volgens hen voor onveilige situaties in het verkeer en bovendien wordt het bermonderhoud hierdoor steeds duurder.

Plan van aanpak

Het planmatig onderhoud van bermverstevigingen wordt in 2018 beëindigd en een motie moest dit voorkomen. In die motie werd gevraagd om een plan van aanpak voor de periode na 2018. Die aanpak kan volgens Bernd Rosing (VVD) bestaan uit bermvesteviging òf wegverbreding.

Nico Verlaan nam de indieners de wind uit de zeilen. Hij stelde dat het college van plan is om de duizenden euro's voor het onderhoud van bermverstevigingen een vaste plek te geven in het beleid vanaf 2019. Hij kondigde aan om begin volgend jaar met een plan te komen: ,,Ik zie uw motie als een steuntje in de rug.’’

Bermversteviging

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden