Filevorming bij de milieustraat op zaterdag.
Filevorming bij de milieustraat op zaterdag. ©maartenheijenk.nl (archief)

D66 wil milieustraat ’s avonds en zaterdagmiddag openen

Gemeente

DRONTEN - D66 wil dat de milieustraat op zaterdagmiddag niet om twee uur sluit, maar om vijf uur. Daarnaast wil de partij openstelling op bijvoorbeeld de woensdagavond.

De milieustraat is momenteel geopend tijdens kantooruren en op zaterdagen tot twee uur. Volgens D66 is dat lastig voor de mensen die werken. Om het scheiden van afval te stimuleren willen de democraten schuiven met de openingstijden.

Geen hogere kosten

D66-fractievoorzitter Foeke Bongers zei tijdens de begrotingsbehandeling dat deze maatregel niet tot hogere kosten hoeft te leiden. Hij stelde voor om de openingstijden overdag deels te schrappen.

Wethouder Nico Verlaan deed de toezegging om te kijken of er iets te doen valt aan de openingstijden: ,,Maar u moet er geen wonderen van verwachten. Het mag in ieder geval geen geld of extra menskracht kosten.’’ 

Motie ingetrokken

Foeke Bongers hoopte dat de zoektocht van de wethouder iets oplevert: ,,Want wij ontvangen signalen van werkenden dat ze vooral op zaterdag wat langer de gelegenheid willen hebben om hun spullen kwijt te kunnen.’’ 

D66 had eigenlijk een motie willen indienen, maar omdat de wethouder die aanmoediging niet nodig bleek te hebben, werd de motie ingetrokken.