Wethouder Ton van Amerongen
Wethouder Ton van Amerongen Ā©maartenheijenk.nl

Tweede belastingblunder zou einde betekenen voor wethouder Van Amerongen

Gemeente

DRONTEN - Mocht er bij de gemeente Dronten ooit een tweede belastingblunder worden ontdekt, dan zou dit het einde betekenen van de wethouderscarriĆØre van Ton van Amerongen. Mocht hij het politiek al overleven, dan zou hij het emotioneel niet trekken.

De VVD-wethouder deed die onthulling vanavond tijdens de vergadering van de raadscommissie, waarin het verbeterplan voor de interne controle werd besproken. Dat plan moet voorkomen dat de gemeente Dronten voor de tweede keer zo drastisch in de fout gaat als begin dit jaar. Toen werd bekend dat de gemeente per ongeluk jarenlang geen WAO- en WIA-afdrachten had gedaan.

Slapeloze nachten

,,Ik heb er de eerste maanden van dit jaar veel slapeloze nachten van gehad'', vertelde wethouder Ton van Amerongen, ,,Ik hoop dat het nooit meer voorkomt. Ik denk dat ik een tweede keer emotioneel niet zou kunnen trekken.''

De openhartigheid van de wethouder van financiƫn leverde hem complimenten op van de fracties van PvdA, ChristenUnie en Leefbaar Dronten. ,,Het was voor ons allen een wake up call'', zei Suzanne Stoop (PvdA).

 

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 17 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden