De zuidkant van het Redeplein tijdens de avondvierdaagse.
De zuidkant van het Redeplein tijdens de avondvierdaagse. ©maartenheijenk.nl

PvdA vindt dat ondernemers Redeplein een worst is voorgehouden

Gemeente

DRONTEN - De PvdA en de SP hebben donderdagavond tegen het voorstel van B en W gestemd om reclamebelasting in te voeren voor de ondernemers in het centrum van Dronten. Suzanne Stoop (PvdA) vindt dat de gemeente de ondernemers aan de zuidkant van het Redeplein een worst heeft voorgehouden.

De verplichte deelname van àlle ondernemers in het centrum van Dronten aan het Ondernemersfonds blijft een heikel punt in de politiek. In de gemeenteraad werd er donderdag voor de zoveelste keer over gediscussieerd.

Zuidkant Redeplein

De PvdA vroeg donderdag nog maar een keer aandacht voor de ondernemers aan de zuidkant van het Redeplein. Ook deze ondernemers moeten straks meebetalen, onder andere vanwege de aangekondigde opknapbeurt voor het Redeplein.

Het is echter nog lang niet zeker of die opknapbeurt er komt. En daarom vindt Suzanne Stoop dat deze ondernemers een worst wordt voorgehouden. ,,En wij zijn daar als gemeenteraad zelf verantwoordelijk voor’’, zei ze over het feit dat er nog geen beslissing is genomen over de toekomst van het plein.

Geen verband

Bernd Rosing (VVD) en wethouder Dirk Minne Vis (CDA) zagen geen verband tussen de verbouwing van het Redeplein en het Ondernemersfonds. Zij vinden dat de winkeliers aan de zuidkant ook zonder opknapbeurt meeprofiteren van activiteiten in het centrum. De meerderheid van de raad was het met hen eens.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden