Op Koningsdag 2017 moet het Redeplein klaar zijn.
Op Koningsdag 2017 moet het Redeplein klaar zijn. ©maartenheijenk.nl

B en W hakken knopen door over toekomst van Redeplein

Gemeente

DRONTEN - Burgemeester en wethouders hebben hun conclusies getrokken uit de enquête onder de inwoners naar de toekomst van het Redeplein. Het college wil 465.000 euro uittrekken voor een pakket aan maatregelen.

In hun voorstel aan de gemeenteraad somt het college op wat er allemaal moet gebeuren bij de herinrichting van het plein:

  • meer zitgelegenheden
  • meer groen
  • aandacht voor sfeerverlichting
  • vergroten van de horecaterrassen
  • een bescheiden speels waterelement

Het voorstel wordt behandeld in de commissievergadering van 14 januari. Als het aan het college ligt, worden de werkzaamheden uitgevoerd in de periode van 1 september tot Koningsdag 2017. In het zomerseizoen kan dat volgens B en W niet, omdat er dan te veel te doen is op het Redeplein.

Enqête DeDrontenaar.nl

Eigenlijk had het college de werkzaamheden deze winter al willen laten uitvoeren. In september werd voorgesteld om aan de slag te gaan aan de hand van de uitslag van De Grote Redeplein Enqête van DeDrontenaar.nl. 

Een meerderheid van de gemeenteraad zag dat echter niet zitten. Zij wilden liever een ‘eigen’ enquête. Deze steekproef is de afgelopen maanden gehouden en B en W concluderen nu dat de resultaten in hoofdlijnen overeenkomen met de conclusies van DeDrontenaar.nl. Ook komt de enquête-uitslag overeen met de uitgangspunten van het college.

Wifi

De gemeenteraad had eerder al een budget van 500.000 euro beschikbaar gesteld voor de herinrichting van het Redeplein. Een deel daarvan wordt besteed aan wifi in het centrum en daardoor is er nu nog 465.000 euro over.