Wethouder Nico Verlaan bij een actie van omwonenden.
Wethouder Nico Verlaan bij een actie van omwonenden. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Ontwikkelaar wil 57 woningen bouwen aan ‘verpauperde’ Morinel

Gemeente

DRONTEN - Een ontwikkelaar heeft bij de gemeente het plan ingediend voor de ontwikkeling van een complex van 57 woningen op de hoek van De Morinel en De Noord, vlakbij het NS-station. B en W treden met dit plan naar buiten één dag nadat bewoners van De Morinel in het gemeentehuis beweerden dat hun straat aan het verpauperen is.

De ontwikkelaar trekt zich niets aan van die vermeende verpaupering. Hij wil op een perceel van 4.800 vierkante meter 57 woningen bouwen in de ‘middeldure koopsector’. Het plan gaat na de feestdagen in de verkoop.

Plan is akkoord

Het plan van de ontwikkelaar past volgens het college in de plannen voor het Hanzekwartier en in het bestemmingsplan. ,,Het plan is ook stedebouwkundig en op welstand getoetst. Het ontwerp is op een aantal kleine nog te maken aanpassingen na, akkoord.’’ Volgens het gemeentebestuur moet er nog wel goed gekeken worden naar de geluidsbelasting.

In 2012 hoopte de gemeente op deze plek nog op een complex van 77 woningen, 2.370 vierkante meter commerciële ruimte en een parkeergarage.