B en W willen overlast door studenten inperken.
B en W willen overlast door studenten inperken. ©maartenheijenk.nl

Nieuwe regels: Niet meer dan 4 studenten per woning

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten publiceert binnenkort nieuwe regels voor kamerverhuur aan studenten en arbeidsmigranten. Onderdeel van het nieuwe beleid is dat er een maximum geldt van 4 studenten per woning.

Het nieuwe beleid geldt voor alle nieuwe vergunningsaanvragen en voor aanvragen die nog in behandeling zijn. Alleen de ‘onherroepelijke vergunningen’ vallen er niet onder.

B en W hebben op 1 december besloten dat het beleid voor de huisvesting van studenten en arbeidsmigranten op een aantal punten wordt aangescherpt. Het nieuwe beleid wordt kort na de jaarwisseling gepubliceerd.

Parkeeroverlast

Eén van de punten waar het gemeentebestuur rekening mee wil houden is de parkeeroverlast in de wijken. Er mogen straks niet meer studenten of arbeidsmigranten in een huis wonen, dan volgens de ‘parkeernorm’ is toegestaan.

Die parkeernorm ligt voor de meeste wijken in Dronten op 1,2 parkeerplaats per woning. Landelijk wordt er van uitgegaan dat studenten gemiddeld 0,3 auto’s per persoon hebben. Voor woningen in deze wijken geldt daarom, dat er nog slechts 4 studenten mogen wonen.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden