Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Dien bij overlast van studentenhuizen een verzoek tot handhaving in

Gemeente

DRONTEN - ,,Ga naar de politie en dien bij de gemeente een verzoek tot handhaving in.’’ Dat advies gaf voorzitter Irma van der Sloot van de commissie Bezwaarschriften aan een bewoonster die hinder ondervindt van studentenwoningen.

Mevrouw Vernooij woont aan De Morinel en in haar buurt zijn nogal wat studentenwoningen. Volgens de huidige regels moet er een minimale afstand van 100 meter aangehouden worden tussen woningen waarin studenten of arbeidsmigranten gehuisvest worden. De studentenhuizen in haar buurt waren er echter al voordat die regels van kracht waren.

Aanvragen afgewezen

De Morinel 58 voldoet volgens de woordvoerder van B en W keurig aan de eisen van de gemeente. ,,Maar voor de huisnummers 60 en 66 zijn de aanvragen afgewezen’’, voegde hij eraan toe.

De buurvrouw constateerde dat de staat van onderhoud van deze woningen te wensen overlaat. ,,De schuur van nummer 60 staat op instorten.’’ Zowel mevrouw Van der Sloot als de woordvoerder van B en W gaven haar het advies om bij overlast aangifte te doen bij de politie en een officieel verzoek tot handhaving in te dienen bij de gemeente.