De fractie van de ChristenUnie (achter) stemde donderdag tegen de plannen voor het Redeplein.
De fractie van de ChristenUnie (achter) stemde donderdag tegen de plannen voor het Redeplein. ©maartenheijenk.nl

Aanpak Walvisstraat staat los van plannen Redeplein

Gemeente

DRONTEN - B en W willen in de huidige ‘regeerperiode’ de Walvisstraat onder handen nemen: de straat achter de winkels aan de zuidkant van het Redeplein. Het plan voor de Walvisstraat staat los van de aanpak van het plein.

Jaap Oosterveld (ChristenUnie) vroeg donderdagavond tijdens de raadsvergadering om een integrale aanpak voor het centrum. Hij vindt dat er niet alleen naar het Redeplein moet worden gekeken, maar ook naar de samenhang met bijvoorbeeld de locatie Steenbergen en de Walvisstraat.

,,Het college wil de Walvisstraat in deze periode ook nog aanpakken. Maar welk plan ligt daaronder en hoe maak je dat integraal? Welke rol hebben dan bijvoorbeeld de bekende stegen tussen het plein en de Walvisstraat?’’, wilde Oosterveld weten.

Ondernemersfonds

Wethouder Dirk Minne Vis vertelde dat de bedrijven aan de Walvisstraat niet meebetalen aan het ondernemersfonds DOES, dat activiteiten in het centrum gaat organiseren. Ook hoort deze straat niet bij het plan voor het Redeplein: ,,Maar we houden er wel rekening mee dat de Walvisstraat nog een keer aan de orde moet komen.’’

De wethouder deed de toezegging dat de Walvisstraat afzonderlijk behandeld gaat worden in de gemeenteraad.