Niet ƩƩn, maar zes beste ideeƫn van Dronten | video Weggeefwinkel

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft in het kader van de armoedebestrijding een wedstrijd uitgeschreven voor ā€˜Het Beste Idee van Drontenā€™. De jury besloot uit de 18 inzendingen niet Ć©Ć©n, maar zes winnaars aan te wijzen. Zij kregen gisteren cheques ter waarde van opgeteld 25.000 euro om hun ideeĆ«n uit te voeren.

Wethouder Peter van Bergen zei bij de prijsuitreiking dat er maar liefst vierduizend gezinnen in Dronten te maken hebben met armoede. Hij was blij met de respons op ā€˜Het Beste Idee van Drontenā€™ en kondigde aan dat er dit jaar nog twee rondes komen waarbij ideeĆ«n kunnen worden ingediend. Ook dan is er steeds 25.000 euro beschikbaar.

De winnende ideeƫn

Cake voor Kids (Voedselbank)
De vrijwilligers van Cake voor Kids willen dat alle kinderen hun verjaardag kunnen vieren. Dit doen zij door taarten te bakken voor kinderen van gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank.

Naaiatelier dā€™Etalage
Huis voor Taal wil in samenwerking met Kwintes een naaiatelier starten waar mensen een vak kunnen leren, in contact komen met andere mensen en hun netwerk verbreden.

Soep
Samen Op Expeditie met Poen (door Liane Wolfert) wil jongeren spelenderwijs bewust maken van hun eigen financiƫle situatie. Op een coachende manier gaat Soep samen met de jongeren uitdagingen aan, op individueel gebied en groepsgewijs.

Weggeefwinkel
Bea Schaap verzamelt eten, speelgoed en praktische spullen voor mensen met een smalle beurs die dit nodig hebben. De vrijwilligers geven dit vorm vanuit een woonhuis en proberen waar nodig de mensen die spullen komen halen te ondersteunen en op de goede weg te helpen.

Zanggroep van de Herberg
Stichting de Herberg wil een zanggroep starten met als doel ontmoeting, plezier en het vergroten van het netwerk. Deelname is gratis en het staat iedereen vrij mee te doen, ongeacht de achtergrond.

Het Beste Idee van Dronten

DeDrontenaar.nl

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden