Gemeentehuis Dronten.
Gemeentehuis Dronten. ©maartenheijenk.nl

17 Drontenaren gaan met GBLT in gesprek over hun WOZ-waarde

Gemeente

DRONTEN - Slechts 17 inwoners van de gemeente Dronten hebben gisteravond gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met GBLT in gesprek te gaan over de WOZ-waarde van hun woning en het indienen van een bezwaarschrift. GBLT, dat namens de gemeente de belastingaanslagen verstuurt en het belastinggeld int, was met acht personeelsleden naar het gemeentehuis gekomen.

Ondanks de magere opkomst was GBLT tevreden over de avond. ,,Het is heel goed gegaan. Het was van tevoren moeilijk in te schatten hoeveel mensen er zouden komen. Daarom hebben we gezorgd dat we genoeg personeel aanwezig was om iedereen te kunnen helpen. Achteraf gezien was dat niet nodig’’, aldus communicatieadviseur Sarah Stiphout.

Het was het derde jaar op rij dat GBLT zo’n spreekuur hield in Dronten. De gemeente heeft zich drie jaar geleden bij GBLT aangesloten en toen is er ook een inloopavond georganiseerd. Het jaar daarop deed GBLT voor ’t eerst de gemeentelijke heffingen in Dronten en was de opkomst iets groter.

Bureaus en makelaars

Dit jaar had de gemeente op een extra hoge opkomst gerekend. Vanuit het gemeentehuis was opgeroepen om niet naar gespecialiseerde bureaus en makelaars te gaan voor het aantekenen van bezwaar. In plaats daarvan vroeg de gemeente de inwoners om rechtstreeks in gesprek te gaan met GBLT.

De rechtsbijstand van externe adviseurs is gratis voor de inwoners, maar wordt wel doorberekend aan de gemeente. De gemeente waarschuwt dat dit geld uiteindelijk door de woningeigenaren zelf moet worden opgehoest.

Vroegtijdig beëindigd

Het inloopspreekuur werd gisteravond vroegtijdig beëindigd. De gemeente Dronten en GBLT hadden aangekondigd dat de GBLT-medewerkers tot half negen aanwezig zouden zijn om vragen te beantwoorden. Toen DeDrontenaar.nl zich om kwart over acht meldde in het gemeentehuis, waren de GBLT-medewerkers echter al op weg naar de uitgang.

,,De opzet was dat het tot acht uur zou duren. Er is iets verkeerd gecommuniceerd’’, erkent de woordvoerster van GBLT, ,,Dat is verkeerd gegaan.’’

Zie ook: