Meerpaaldagen
Meerpaaldagen ©maartenheijenk.nl

Meerpaaldagen houden op de zaterdagavond een groot vuurwerk

Gemeente

DRONTEN - De Meerpaaldagen beleven in augustus hun 25ste editie. Dankzij een subsidie van de gemeente is er op de zaterdagavond een groot vuurwerk gepland. De stichting Pro Dronten zegt in een toelichting dat de subsidie weliswaar is toegekend, maar dat het nog niet 100% zeker is dat er een vuurwerk komt: ,,Daarvoor moeten bijvoorbeeld de vergunningen nog worden aangevraagd.''

De stichting Pro Dronten krijgt ieder jaar 5.000 euro subsidie van de gemeente Dronten. Deze subsidie is ook dit jaar verleend. Daarnaast hebben B en W de afgelopen week besloten de organisatoren van het driedaagse evenement ook een ‘incidentele activiteitensubsidie’ van 28.500 euro te verlenen vanwege het jubileum.

In een uitleg aan de gemeenteraad schrijven B en W dat Pro Dronten dankzij deze subsidie een aantal extra activiteiten kan organiseren. Daaronder mogelijk het grote vuurwerk op zaterdagavond.

Geen toestemming gemeenteraad

In het subsidiepotje van de gemeente zit geen 28.500 euro meer. Daarom hebben B en W besloten de subsidie te betalen uit het potje ‘onvoorzien’. Bedragen boven de 15.000 euro mogen alleen uitbetaald worden na toestemming van de gemeenteraad. Vanwege “de tijdsdruk in verband met de samenstelling van het programma” heeft het college besloten de raad middels een brief te informeren over dit besluit.

Dossier Meerpaaldagen