Aat de Jonge als voetballer.
Aat de Jonge als voetballer. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Gemeente Dronten gaat samenwerken met eredivisieclub PEC Zwolle

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat samenwerken met eredivisie-voetbalclub PEC Zwolle. Volgende week zaterdag wordt er voorafgaand aan de wedstrijd tussen PEC en Sparta Rotterdam een overeenkomst getekend door de gemeente en de stichting Regio Zwolle United. Eerder hebben zeven andere gemeenten al zo'n contract getekend.

,,Stichting Regio Zwolle United geeft namens PEC Zwolle en haar partners uitvoering aan regionale sociaal-economische projecten”, schrijven PEC Zwolle en de gemeente Dronten in een gezamenlijk persbericht. Het is de bedoeling dat deelnemers aan Zwolle United sport gebruiken ‘als katalysator voor waardevolle sportieve, maatschappelijk en economische projecten’.

Regiobijeenkomst

Een voorbeeld van samenwerking was de bijeenkomst voor de regionale landbouw en voedingsindustrie, die dit voorjaar werd gehouden voorafgaand aan de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Roda JC. De gemeente Dronten was één van de initiatiefnemers voor deze avond.

Burgemeester Aat de Jonge gaat volgende week de overeenkomst onderteken in het Mac3park Stadion. Volgens hem biedt de samenwerking mogelijkheden om invulling te geven aan de ambities van de gemeente, bijvoorbeeld op het gebied van agrifood: ,,Samen staan we sterker bij het realiseren van ambities voor onze regio.’’

Spilfunctie van PEC Zwolle

Directeur Arjan Jansen van Regio Zwolle United is blij met de keuze van de gemeente Dronten: ,,Wij zijn ambitieus om de banden tussen Dronten en de Regio Zwolle de komende jaren verder te versterken.” Door samen op te trekken kan PEC Zwolle volgens hem een spilfunctie in de regio vervullen.


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden