Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Hond màg straks in gemeente Dronten poepen op straat, mits het wordt opgeruimd

Gemeente

DRONTEN - Volgens de huidige algemene plaatselijke verordening (APV) mag een hond in de gemeente Dronten niet poepen in de openbare ruimte. Bij de nieuwe regels mag dat wel, mits het meteen wordt opgeruimd.

De gemeenteraad gaat zich deze maand buigen over de nieuwe APV. In het voorstel van B en W zijn vernieuwde bepalingen opgenomen voor honden- en paardenpoep. Uitwerpselen van overige dieren worden niet genoemd.

Niet alleen de eigenaar

Volgens de oude regels was alleen de eigenaar of houder van een hond verantwoordelijk voor het opruimen van de hondenpoep. De nieuwe regels gelden voor iedereen die met een hond op straat loopt, ook al is het de hond van een ander.

Momenteel is het poepen van een hond op de openbare weg nog strafbaar, maar wordt die strafbaarheid opgeheven als de uitwerpselen meteen worden opgeruimd. In de nieuwe verordening is de strafbaarheid vervangen door de plicht om de hondenpoep onmiddellijk te verwijderen.

Een 'deugdelijk middel'

Als een opsporingsambtenaar erom vraagt, moeten burgers met een hond een 'deugdelijk middel’ laten zien, waarmee de hondenpoep kan worden opgeruimd. Deze laatste regel geldt alleen voor eigenaren en houders van honden.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden