Optocht bij het scholeneiland.
Optocht bij het scholeneiland. ©FotostudioWierd

Ouders zijn nu aan zet bij veiligheid scholeneiland Manege-Landmaten

Gemeente

DRONTEN - Na een muzikale optocht van circa 600 kinderen tekende wethouder Nico Verlaan vanochtend samen met basisscholen De Flevosprong, De Zonnewijzer, Het Kompas en Kinderopvang Dronten het convenant ‘Verkeersveilige Schoolomgeving scholeneiland Manege-Landmaten’. De politie ondersteunt het convenant.

,,Met het convenant geven alle partijen aan dat zij achter de gezamenlijke verantwoordelijkheid en het belang staan van een veilige schoolomgeving”, aldus de gemeente Dronten.

Klachten van omwonenden

?De afgelopen maanden is er gewerkt aan het aanpassen van de schoolomgeving. De schoolpleinen zijn opgeknapt en waar nodig uitgebreid, er is een verkeersdrempel met een zebra aangelegd en er is een parkeerverbodszone ingesteld. ,,Aanleiding waren klachten van omwonenden”, meldt de gemeente.

In het convenant zijn afspraken gemaakt over veiligheid. De scholen en Kinderopvang Dronten hebben zich verplicht om voorlichting te geven aan ouders bij het halen en brengen van kinderen. ,,Nu zijn de ouders aan zet”, benadrukte wethouder Verlaan.

 De ondertekening van het convenant.
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 6 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden