Piet van Voorst (ChristenUnie)
Piet van Voorst (ChristenUnie) © Eelco Lindhout

400 huurders gebruiken grond van de gemeente Dronten oneigenlijk

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft 400 nieuwe adressen van huurwoningen in kaart gebracht waar mogelijk sprake is van oneigenlijk gebruik van gemeentegrond.

Er zijn nogal wat Drontenaren die ongevraagd strookjes gemeentegrond bij de tuin hebben getrokken of in- en uitritten en parkeerplaatsen op gemeentegrond hebben aangelegd.

Sinds een aantal jaren kijkt de gemeente hier strenger op toe. Dit leidde ertoe dat er in 2014 1.286 vierkante meter gemeentegrond werd verkocht aan bewoners. In 2015 was dat de helft en dit jaar tot nu toe nog maar 98 vierkante meter.

400 nieuwe adressen

Nu er ook gekeken wordt naar huurwoningen, neemt de hoeveelheid werk voor de gemeente weer toe. Daarvoor is een projectleider aangesteld.

In antwoord op vragen van Piet van Voorst (ChristenUnie) zei wethouder Dirk Minne Vis dinsdag dat voor dit project 30.000 euro beschikbaar is. Of dat voldoende is, kon de wethouder nog niet zeggen. Mocht hij na inventarisatie tot de conclusie komen dat er extra geld nodig is, dan komt hij met een nieuw voorstel naar de raad.

Oneigenlijk grondgebruik